08 September 2008

R E M i Globen

Nyss hemkommen från Globen och konserten med R.E.M. R.E.M gjorde ett bra jobb och levererade sina bästa låtar på ett proffsigt och engagerat sätt. Det som trots detta gjorde att jag gick därifrån långt ifrån nöjd var den hemska ljudvolymen och de fruktansvärda psykedeliska ljusflasharna som för alla att förstå hur schizofreni och migärnattacker känns.
Varför måste ljudvolymen vara så fruktansvärd hög så att alla som lyssnar måste ha öronsproppar? Vem tjänar pengar på att det säljs öronproppar utanför arenan? Vem är det som inte fattar att musik inte kan avnjutas med ett par öronproppar i öronen som kliar och stänger ute mycket av de frekvenser som behövs för att till fullo kunna ta in musiken?
Tyvärr så är detta en farsot som jag tycker mig upptäcka alltmer ofta. Vid varje musik arrangemang nuförtiden så nog står det månglare och säljer öronproppar där. Ska det vara så? Ska det verkligen vara så? Nej! Omskola alla ljudtekniker så de fattar att de ska sänka volymen. Låt oss njuta av musiken med en svensk alldeles lagom volym så alla blir glada och nöjda.
När tillochmed jag en snart 50 åring med begynnande hörselproblem sitter på en konsert med öronproppar då har det verkligen gått för långt. Regagera, protestera och se till så våra barn inte behöver hörapparat när de blir 30.
Griniga Gladius.

No comments: